Maja: receptet på hög kladdkaka

200g mjukt smör (EJ SMÄLT)
4dl socker
4 ägg
3dl mjöl
1dl kakao
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
100g mörk blockchoklad

1. Vispa ihop socker och smör så det blir krämigt.
2. Vispa ner ett ägg i taget.
3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. 
4. Smält chokladen och rör ner den. 

Häll smeten i en smörjd form och grädda den i nedre delen av ugnen i 175 grader i 35 minuter. Om man vill kan man stoppa den i kylen i några timmar för att få den lite segare men vi har bara låtit den få svalna ett tag och ätit den som vanlig kladdkaka. Om den håller på att bli gammal kan man även frysa in den för den är ändå kladdig när den tinar sen igen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0